Kaksi eri ohjetta eli nainen/ mies ja alempi lapsi.

Koko: noin 38/39/ (mies)

Lanka: Novitan Nalle

Sukkapuikot: 2,5 ja 3 ( iitsellä löysä käsiala, mutta jos sinulla on tiekempi, niin suosittelen isompien puikkojen ottamista)

Luo ohuemmille puikoille 60 s (68) pohjavärillä ja jaa ne neljälle puikolle ja kudo 2o 2n resoria 8 (10) kierrosta.

tämän jälkeen vaihdat paksummat puikoit ja aloitat kuvion tekemisen ja ensimmäisen kierroksen aikana lisäät 2s . Varteen teet kolme pääkallo kuvioita eli toistat 28 kierroksen kuviosta ensimmäisen pääkallo kuvion uudestaan. ( muista kääntää kuvio toisten päin eli aloitus kerros onkin 28 eikä 1)

Väritön ruutu  on phja väri ja värillinen ruutu pääkallon väri eli minulla aina valkoinen,

 

 

Kun olet saanut kuvio osuuden tehtyä jatkat pohjavärillä 8 (10) kierrosta sileää ja tämän aikana vähennät jokaiselta puikolta yhden silmukan paitsi miesten sukissa vain niiltä puikoilta yksi joilla on 18  eli puikolle jaa tämän jälkeen 14s ( 17) . Tee vahvennettu kantapää.

Kantapäänkavennhuksen jälkeen kavennat vielä yhden silmukan puikoilta. Miesten sukissa voit kaventaa jopa 2 silmukkaa jonka jälkeen työssä on 13s ( 15/16) puikko. Tee kärkeä noin 20 cm  tai haluamasi mitta ja aloita kaventaminen.

Miesten sukissa niin pitkän kun on tarvetta

Kaventaminen tapahtuu jokaisen puikon lopussa ja kun jäljellä on 8 silmukkaa katkaiset langan ja pujotat sen silmukoiden läpi.

 Jos on kysyttävää niin voi ottaa minuun yhteyttä

  • Malli kuvio on ollut joskus novitan lehdessä villapaidan ohjeessa

LAPSI

Lanka: Novitan Nalle

Sukkapuikot: 2,5 ja 3,0 ( itsellä löysä käsiala, valistse oman käsialan mukaan)

Luo sukkapuikolle numero 2,5 50 silmukkaa  pohjavärillä ja jaa ne neljälle puikolle on 12s

Neulo  6-8 kierrosta 2o 2n rsoria ja vaihda paksumamtuikot ja aloita  kuvion tekeminen seuraavasti:

2 kierrosta oikein phjavärillä, 2 kierrosta kuvio värillä, 2 kierrosta pohjavärillä ja aloita tämän jöälkeen kuvion mukainen pääkallo

Tämän jälkeen 2 kierrosta pohjavärillä oikein, 2 kierrota kuviovärillä oikein ja 4-5 kierrosta piohjavärillä oikein ja kavennat yhden silmukan niiltä puikoilta joilla on 13, että saat silmukak luvuksi 12 jokaisella puikolla ja teet kantapään puikoilla 1 ja 4. Kantapään korkeus on 24 kierrosta vahvennettuakantapäätä.Kantapään kavennusten jälkeen kavennat vielä halutessasi yhde silmukan jokaiselta puikolta ja kudot haluamasi pituuden ja aloitat kaventamisen.

Kaventaminen tapahtuu jokaisen puikon lopussa ja kun on jäljellä 8 silmukkaa katkaiset langan ja pujotat sen silmukoiuden läpi ja päättelet hyvin.

  • Malli kuvio on ollut joskus novitan lehdessä villapaidan ohjeessa